Detrop - Oenos 2023 | Θεσσαλονίκη

Οι εκθέσεις Detrop και Oenos 2023 δύο αξιόπιστα brand names με διαχρονική πορεία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών,  δίνουν την ευκαιρία σε εγχώριους και ξένους παραγωγούς να αναδείξουν το επιχειρηματικό τους προφίλ στη διεθνή αγορά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα εμπορικών επαφών.

Detrop - Oenos 2023 | Θεσσαλονίκη

Το εκθεσιακό γεγονός εμπλουτίζεται από πλήθος ενημερωτικών και γευστικών εκδηλώσεων με ποικίλα γαστρονομικά γεγονότα από κορυφαίους επαγγελματίες του είδους, προβάλλοντας την πλούσια μεσογειακή διατροφή αλλά και τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής προϊόντων.

Με τον παλμό της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών να επανέρχεται στον κανονικό του ρυθμό, οι εκθέσεις Detrop & Oenos 2023, θα αποτελέσουν σημαντικό σημείο συνάντησης της εγχώριας με τη διεθνή αγορά του κλάδου.

Detrop – Oenos 2023 Παράλληλες εκδηλώσεις

Στους δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, Dining Area Detrop Bites και The Pairing Bar, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δραστηριότητα γευσιγνωσίας. Το πρωτοεμφανιζόμενο αφιέρωμα ελιάς και ελαιολάδου, Golden Olive Expo, τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας Food Experts’ Awards και οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελιάς και Ελαιολάδου, Oil – Olive Trophy και Table Olives Trophy, θα δώσουν δυναμικά τo στίγμα της ανανέωσης των επερχόμενων κλαδικών εκθέσεων Detrop & Oenos.

Golden Olive Expo

Αφιέρωμα στην ελιά και το ελαιόλαδο
Το Golden Olive Εxpo είναι ένα ιδιαίτερα στοχευμένο αφιέρωμα για την ελιά και τις ποικιλίες του ελαιόλαδου, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη φετινή Detrop Expo με σκοπό να αποτελέσει συν τω χρόνω, ένα ισχυρό προϊόν εξωστρέφειας για τους ελαιοπαραγωγούς του τόπου.

Στόχος του αφιερώματος είναι η ανάδειξη της ποιότητας και ποικιλομορφίας των υγιεινών ιδιοτήτων της ελιάς και του ελαιόλαδου, από την καλλιέργεια, παραγωγή και επεξεργασία μέχρι την τυποποίηση και την προώθησή του, τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά, φέρνοντας σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές.

Detrop Bites

Περίπτερο 13
Η φετινή διοργάνωση της Detrop & Oenos φιλοξενεί για 7η φορά μια σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων με τη συνεργασία της HELEXPO και την εξειδικευμένη εμπειρία των στελεχών της εταιρίας Chef Stories. Η οργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, έχει στόχο να αναδείξει τη μοναδικότητα και τιs ιδιαιτερότητες των προϊόντων των εκθετών-παραγωγών που συμμετέχουν στο εκθεσιακό γεγονός.

Detrop - Oenos 2023 | Θεσσαλονίκη

Food Experts’ Awards

Τα Food Experts’ Awards είναι τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών που διοργανώνονται από το Cibum, το ελληνικό site των food experts. Ανεξάρτητοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων, αξιολογούν τις υποψηφιότητες με στόχο να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν τη σκληρή και καινοτόμο εργασία.

Η ανακοίνωση των ΝΙΚΗΤΩΝ FEA 2023, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την HELEXPO στo πλαίσιο της 31ης Detrop & Oenos.  Θα γίνει ειδική τελετή, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Detrop - Oenos 2023 | Θεσσαλονίκη

12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Περίπτερο 16
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- HELEXPO και υποστηρίζεται από την Worldchefs (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων).

Ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί 17 – 20 Φεβρουαρίου 2023 στο πλαίσιο της Detrop – Oenos. Περιλαμβάνει 27 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς και τα κριτήρια που ορίζει η Worldchefs.

Detrop - Oenos 2023 | Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός του 2019 συγκέντρωσε περισσότερους από 540 συμμετέχοντες από 22 χώρες, εξαιρετικούς σεφ και σχολές μαγειρικής. Διαγωνίστηκαν σε 30 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 23 διεθνή μέλη της κριτικής επιτροπής. Στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, φιλοξενήθηκε ο κ. Thomas A. Gugler, Πρόεδρος της Worldchefs.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία υγιούς ανταγωνιστικότητας. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια εκπαιδευτική και δημιουργική συνάντηση chef από όλο τον κόσμο. Είναι ένα σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες γαστρονομίας και η ευκαιρία για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία!

Food Trends

Η Detrop Expo σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), με γνώμονα την ανάδειξη των εταιρειών που ακολουθούν την εξέλιξη και βελτίωση των προϊόντων τους καθώς επίσης και της προσαρμογής στις νέες ανάγκες και τάσεις της αγοράς, δίνει την ευκαιρία σε επιλεγμένες εταιρείες να αναδείξουν τα προϊόντα αυτά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης.

Το «Food Trends» θα βρίσκεται σε κεντρικό χώρο της έκθεσης. Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα καινοτόμα προϊόντα.  Επίσης μπορούν να ενημερωθούν  για τις νέες τάσεις της αγοράς.

Detrop - Oenos 2023 | Θεσσαλονίκη

Ημερίδα ΠΕΤΕΤ

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Detrop – Oenos 2023, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ασφάλεια και Καινοτομία Τροφίμων, προκλήσεις και προοπτικές στο νέο περιβάλλον»
Σάββατο 18/2/2023, 12:00 – 14:00
Περίπτερο 15, Open Stage

► Info

Detrop – Oenos 2023

  • Ημερομηνία
    Σάββατο – Δευτέρα 18-20/2/2023
    Διάρκεια 3 ημέρες

  • Ωράριο
    Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 19:00
    Δευτέρα 10:00 – 18:00

  • Τοποθεσία
    Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
    Περίπτερα 8, 9, 10, 13, 15

  • Πάρκινγκ
    Η είσοδος των οχημάτων στο Εκθεσιακό Κέντρο γίνεται από την Πύλη των Εμπορευμάτων που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία. Θα διατίθενται δωρεάν θέσεις στάθμευσης για εκθέτες και επισκέπτες εντός των διαθέσιμων περιπτέρων.

Είσοδος

  • Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:
  • Με ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα της έκθεσης (απαραίτητο επαγγελματικό ΑΦΜ)
  • Με εγγραφή στα Κέντρα πληροφοριών στις εισόδους της έκθεσης (είσοδοι περιπτέρων 8, 10, 15). Απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματικής κάρτας ή σφραγίδα της εταιρείας*
  • Για τους επισκέπτες που δεν διαθέτουν επαγγελματικό ΑΦΜ υπάρχει δυνατότητα εισόδου με εισιτήριο το οποίο έχει κόστος 15€.

Επισήμανση
Ομαδικές επισκέψεις από επαγγελματικές σχολές με παιδιά ηλικίας άνω των 18 ετών, επιτρέπονται μόνο κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο τμήμα.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του διοργανωτή.

Επικοινωνία
Τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών
t 2310 291264 e al@helexpo.gr

Φωτογραφίες από detrop-expo.gr

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πηγή

                    

Έχετε ερωτήσεις;
Επικοινωνήστε μαζί μας

θα επικοινωνήσουμε μαζι σας σύντομα