Ο βασιλιάς και η σκιά του | Μικρή Σκηνή

Στη “Μικρή Σκηνή”, Επταλόφου 14, Κ. Τούμπα, τα πρωινά των Κυριακών 6, 20 και 27 Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένα στα παιδιά. Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ώρα 11.30, παρουσιάζεται “Ο βασιλιάς και η σκιά του” της Νίνας Φωτιάδου, μια διαδραστική παράσταση – εκπαιδευτικό παραμύθι για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Βασιλιάς Καθαρότατος, βασιλιάς της Ωραιούπολης, βρίσκεται τραυματισμένος. Η σκιά του, ο Βρωμύλος, έχει ξεκολλήσει και περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Ωραιούπολης βρωμίζοντάς τα και μαυρίζοντας τις καρδιές των κατοίκων της, που αρχίζουν να παραμελούν την πόλη τους, να τη βρωμίζουν και να καταστρέφουν τη φύση γύρω. Αποτέλεσμα; Ο Βρωμύλος, από μια μικρή σκιά, να γιγαντωθεί! Οι κάτοικοι είναι βρώμικοι, διψασμένοι, πεινασμένοι και δυστυχισμένοι.

Κάτι πρέπει να κάνουν!

Θα καταφέρουν να ξεφορτωθούν τον Βρωμύλο, να κάνουν καλά τον Βασιλιά τους και να σταματήσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος; Ποιο ρόλο παίζει η Νεράιδα των Δασών; Ποια τα συστατικά της γαργαλόπιτας; Πολλά τα ερωτήματα και μεγάλη η αγωνία…
Ελάτε να μάθουμε μαζί για την τύχη της Ωραιούπολης και των κατοίκων της.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 9 ετών και στόχο έχει να τα ευαισθητοποιήσει σχετικά με το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος θέτοντας ερωτήματα όπως:

Είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το περιβάλλον γύρω μας; Τι γίνεται όταν το περιβάλλον καταστρέφεται, επηρεάζει τη δική μας ζωή; Τι μπορούμε να κάνουμε, για να σταματήσουμε την καταστροφή και να σώσουμε το περιβάλλον και κατ’ επέκταση τους εαυτούς μας;…
Την ίδια στιγμή τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικά είδη θεάτρου (σωματικό θέατρο και κουκλοθέατρο), παίρνουν ενεργό μέρος στην εξέλιξη της ιστορίας και μέσα από καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς και μουσικοθεατρικά παιχνίδια δίνουν τα ίδια απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει το παραμύθι.

Συντελεστές
Κείμενο – Εμψύχωση – κατασκευή κούκλας: Νίνα Φωτιάδου
Τραγούδι τέλους: Γρηγόρης Πυριαλάκος
Επιστημονική Συνεργάτις: Μαρκέλλα Κοζαΐτη (Γεωπόνος, μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Αποβλήτων)

► Info

Ο βασιλιάς και η σκιά του
Μικρή Σκηνή, Επταλόφου 14, Κ. Τούμπα
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 11.30
Τιμή εισόδου: 5€
Κρατήσεις θέσεων: 6944 503542

  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής
  • ΟΛΕΣ οι ταινίες που παίζουν ΣΗΜΕΡΑ στην τηλεόραση. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: Οι σημερινές Ταινίες στην τηλεόραση 

  • Πρόγραμμα ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ  – αίθουσες στη Θεσσαλονίκη,  ταινίες, ώρες προβολής

  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ.

Πηγή

                    

Έχετε ερωτήσεις;
Επικοινωνήστε μαζί μας

θα επικοινωνήσουμε μαζι σας σύντομα