Σόνια Θεοδωρίδου | Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων | Δωρεάν

Συναυλίες Καλοκαίρι 2022 Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 ανηφορίζουμε στους μοναδικούς Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, τοπόσημο του Δήμου Παύλου Μελά, για μια μοναδική μουσική εμπειρία με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Η δημοφιλής Ελληνίδα υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από ένα εξαίρετο μουσικό σύνολο θα μας χαρίσει μια μουσική βραδιά με τίτλο «Τραγουδώντας τους Έλληνες» και επιλεγμένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων Συνθετών, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων κορυφαίων της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τραγούδια που όλοι αγαπάμε και που είναι βαθιά συνδεδεμένα με την ιστορία και την καρδιά μας. Τραγούδια που αποτυπώνουν την ελληνική ψυχή σε όλες τις εκφάνσεις της, τους καημούς, τις αγάπες, τους έρωτες και τις προσδοκίες μας, σε ένα μοναδικό κονσέρτο που αγγίζει και αφορά όλους!

► Info

Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων
Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης
Σάββατο 27 Αυγούστου 2022
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος ελεύθερη

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ.

Λίγες λέξεις για τη Σόνια Θεοδωρίδου

Από την Βέροια στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, η Σόνια Θεοδωρίδου χάραξε έναν μοναδικό δρόμο επιτυχίας με πολλή δουλειά, άπειρες ώρες μελέτης, αφοσίωσης, μεγάλων εκπλήξεων και γεγονότων που έδεναν μεταξύ τους, έτσι ώστε να την οδηγήσουν εκεί που ήθελε να φτάσει.

Συνεργάστηκε με ιερά τέρατα της οπερετικής σκηνής, και με μύθους του πόντιουμ, όπως οι Zubin Mehta, Sir Neville Mariner, Antonio Pappano, Rene Jacobs, Christoph von Dohnanyi, Ivan Fischer Andras Schiff και είχε τη μεγάλη τύχη να έχει δασκάλους θρυλικούς καλλιτέχνες όπως την Elisabeth Schwarzkopf, Diedrich Fischer Dieskau, Christa Ludwig, Birgit Nilsson καθώς και την αξεπέραστη παιδαγωγό Vera Rosza. Κοντά τους διδάχθηκε την τέχνη τόσο του Lied όσο και της όπερας.

Από τις λυρικές ηρωίδες Elvira (Don Giovanni), Pamina (Ο Μαγικός Αυλός), Alcina (Alcina), Violetta (Η Τραβιάτα), Gilda (Ριγκολέττο), Angelica (Suor Angelica), Mimi (Οι Μποέμ), Euridice (Ορφέας και Ευρυδίκη του Gluck), Giulietta (I Capuletti e i Montecchi), Maria Stuarda (Maria Stuarda), Cleopatra (Ιούλιος Καίσαρας), Jenny (Mahagonny), Santuzza (Cavalleria Rusticana) κ.ά., τις άριες της τέχνης του Μπαρόκ και το γερμανικό Lied, ερμήνευσε μοναδικές δημιουργίες των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Θάνου Μικρούτσικο και άλλων σπουδαίων.

Οι δραστηριότητες όμως δεν σταματούν στον καλλιτεχνικό τομέα καθώς η Σόνια Θεοδωρίδου έχει ένα φωτεινό κοινωνικό προφίλ. Η ίδια δηλώνει: «Δεν θα ήμουν ποτέ ευτυχής, αν δεν ένοιωθα ότι, με τα δώρα που πήρα και που δεν είναι καθόλου αυτονόητα, θα μπορούσα να δώσω κι εγώ χαρά στον διπλανό μου». Γι’ αυτό τραγουδά για τους φυλακισμένους, ιδρύει μουσικές και παιδικές βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, δημιουργεί χορωδίες και είναι πάντα κοινωνικά παρούσα. Η διεθνής Πριμαντόνα είναι μια γνήσια Ελληνίδα με καταγωγή από τον πόντο με πολιτική εγρήγορση γι’ αυτό δεν δίστασε τον Ιούνιο του 2014, να μπει στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου προκειμένου να κάνει μια σιωπηλή διαμαρτυρία, ανακινώντας εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και κερδίζοντας ταυτόχρονα τη συμπαράσταση της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κοινότητας.

*Οι παραπάνω πληροφορίες της Βιογραφίας της Σόνιας Θεοδωρίδου από τη συνέντευξη στην ηλεκτρονική σελίδα «Η εποχή» και την Λιάνα Μαλανδρενιώτη (2 Ιανουαρίου 2022)

Πηγή

                    

Έχετε ερωτήσεις;
Επικοινωνήστε μαζί μας

θα επικοινωνήσουμε μαζι σας σύντομα